Kuvano vino jedna je od prvih asocijacija na ušuškanu atmosferu tokom zimskih dana. Uz pomoć nekoliko trikova, možete dobiti savršen ukus. Za danas smo preporučujemo kuvano vino po nemačkoj recepturi, sa dodatkom pomorandže. Dodaju se i aromatični začini poput karanfilića, cimeta i anisa.
Sastojci:
- 1 flaša crnog vina
- 2 kašike ruma
- 2 pomorandže isečene na kriške
- sok od 2 pomorandže
- 5 cvetova karanfilića
- 2 štapića cimeta
- 2 zvezdasta anisa
- 1/2 šolje smeđeg šećera
Recept za nemačko kuvano vino:
U šerpu sipajte crno vino, rum, ubacite kriške pomorandže, sok od pomorandže, potom začine - cimet, cvetove karanfilića, anis i smeđi šećer. Dobro promešajte, pa zagrejte sve sastojke na laganijoj vatri. Procedite kuvano vino, pa servirajte toplo. Preporučujemo i recept za najbolje kuvano vino.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem