Kuvano vino jedna je od prvih asocijacija na ušuškanu atmosferu tokom zimskih dana. Uz pomoć nekoliko trikova, možete dobiti savršen ukus. Za danas smo preporučujemo kuvano vino po nemačkoj recepturi, sa dodatkom pomorandže. Dodaju se i aromatični začini poput karanfilića, cimeta i anisa. 

Sastojci:

  • 1 flaša crnog vina
  • 2 kašike ruma
  • 2 pomorandže isečene na kriške
  • sok od 2 pomorandže
  • 5 cvetova karanfilića
  • 2 štapića cimeta
  • 2 zvezdasta anisa
  • 1/2 šolje smeđeg šećera

Recept za nemačko kuvano vino:

U šerpu sipajte crno vino, rum, ubacite kriške pomorandže, sok od pomorandže, potom začine - cimet, cvetove karanfilića, anis i smeđi šećer. Dobro promešajte, pa zagrejte sve sastojke na laganijoj vatri. Procedite kuvano vino, pa servirajte toplo. Preporučujemo i recept za najbolje kuvano vino

BONUS VIDEO: 

VEČE VINA I KOŠTANJA U NJEGOŠEVOJ ULICI! MONDO/Teodora Orlandić i Anđela Pešić

 Izvor: StvarUkusa/J.K.