Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Mesni narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od koga mesa i kako je napravljen.
Sastojci:
- 2 kolenice
- 2 l fante
- 1 l vode
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 3 lovorova lista
- 10 zrna bibera
- 1 kašika soli
- 4 čena belog luka
- 1 veza peršuna
Recept za domaći mesni narezak sa kolenicom:
Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i šargarepu. Promešajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Domaći namaz sa mesnim nareskom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus