Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Mesni narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od koga mesa i kako je napravljen. 

Sastojci:

  • 2 kolenice 
  • 2 l fante 
  • 1 l vode
  • 2 šargarepe 
  • 1 crni luk 
  • 3 lovorova lista 
  • 10 zrna bibera 
  • 1 kašika soli
  • 4 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 

Recept za domaći mesni narezak sa kolenicom: 

Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i šargarepu. Promešajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne. 

Pročitajte i ovo: Domaći namaz sa mesnim nareskom

BONUS VIDEO: 

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

(StvarUkusa/S.B.)