U toku praznika ruska salata je nezaobilazna, a ove godine vam predlažemo da napravite i ovu sa kobasicom. Još se lakše pravi od ruske, jer nema kuvanja povrća, a ukus je fantastičan. I zato, ako vam je potreban recept za salatu kojom će biti oduševljni svi, onda obavezno isprobajte ovaj. A ako se pridržavate Božićnog posta i želite neki posni recept, onda vam predlažemo da isprobate i posnu salatu sa suvim grožđem i orasima.

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 30 g mladog luka 
  • 1 krastavac 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 50 g kobasice 
  • 150 g graška u konzervi 
  • Za preliv: 
  • 4 kašike pavlake 
  • 2 kašičice senfa 
  • listovi zelene salate

Recept za salatu sa kobasicom - bolja od ruske: 

Umutite jaja koja ste posolili, pa ispržite. Isecite na sitne komade. U posudi pomešajte iseckani mladi luk, krastavac, kajganu, kobasicu, grašak u konzervi, pa posolite i pobiberite. Sipajte pavlaku i senf i lepo promešajte, pa dodajte malo sitno seckanog tvrdog sira. Na tacnu stavite zelenu salatu, pa sipajte salatu i poravnajte. Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu

Pročitajte i ovo: Slavska salata sa cveklom i ribom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

(StvarUkusa/S.B.)