Obogatite trpezu za sutrašnji Mitrovdan predivnom posnom salatom. Veoma je dekorativna, ali i ukusna, pa će odlično ići uz glavno jelo, pogotovo uz ribu. Ovo je posna salata u slojevima, a posipa se seckanim orasima za još bolji ukus. Prvi sloj pravi se od šargarepe. Dodaju se posni majonez isuvo grožđe.

Sastojci:

  • 230 g kuvane cvekle
  • 200 g šargarepe
  • 40 g suvog grožđa
  • 40 g oraha
  • 1 veći čen belog luka
  • 4 kašike posnog majoneza
  • so po ukusu

Recept za posnu salatu sa orasima, suvim grožđem i šargarepom:

Suvo grožđe za posnu salatu prelijte ključalom vodom, pa ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte malo soli. Iseckajte orahe, beli luk, a šargarepu izrendajte. Izrendajte skuvanu cveklu i dodajte prstovat soli, pa je pomešajte sa belim lukom. Dodajte prstohvat soli u izrendanu šargarepu, pa je pomešajte sa suvim grožđem. U većoj čini, prvo rasporedite šargarepu sa grožđem, potom 2 kašike posnog majoneza, preko stavite cveklu sa belim lukom. Ponovo rasporedite 2 kašike posnog majoneza, pa ukrasite posnu salatu iseckanim orasima. Preporučujemo i posnu salatu sa dve vrste ribe.

BONUS VIDEO:

Posna salata sa povrćem Instagram/healthfitnessguide_

 Izvor: StvarUkusa