Svi jedva čekaju slave, jer se tada služe pravi specijaliteti počevši od predjela, pa do poslastica. Ove godine Sveti Jovan pada u petak i trpeza treba da bude posna. Naš predlog je da napravite nedoljivu posnu salatu od povrća i posnog majoneza. U njoj dominiraju cvekla i krompir, pa osim što je ukusna i prelepo izgleda, pa će ulepšati svaku trpezu. 

  • Sastojci:
  • 1-2 cvekle 
  • 2 krompira 
  • 2-3 crna luka 
  • 300-400 g pečuraka 
  • 3-4 kiselih krastvaca 
  • posni majonez
  • 1 mladi luk 

Priprema:
Krompir i cveklu skuvajte, pa oljuštite i kada se ohladi izrendajte. Pečurke isecite, pa propržite, pa ih izvadite i tiganja i propržite seckani crni luk. Kisele krastavčiće takođe isecite i krenite da ređate salatu. Na tacnu stavite obruč, pa prvo poređajte krompir, pa majonez, pa crni luk, pa majonez, pa krastavci, opet premažite majonez, pa cvekla, majonez i na kraju prečurke. Ukrasite majonezom i seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE