Svi jedva čekaju slave, jer se tada služe pravi specijaliteti počevši od predjela, pa do poslastica. Ove godine Sveti Jovan pada u petak i trpeza treba da bude posna. Naš predlog je da napravite nedoljivu posnu salatu od povrća i posnog majoneza. U njoj dominiraju cvekla i krompir, pa osim što je ukusna i prelepo izgleda, pa će ulepšati svaku trpezu.
- Sastojci:
- 1-2 cvekle
- 2 krompira
- 2-3 crna luka
- 300-400 g pečuraka
- 3-4 kiselih krastvaca
- posni majonez
- 1 mladi luk
Priprema:
Krompir i cveklu skuvajte, pa oljuštite i kada se ohladi izrendajte. Pečurke isecite, pa propržite, pa ih izvadite i tiganja i propržite seckani crni luk. Kisele krastavčiće takođe isecite i krenite da ređate salatu. Na tacnu stavite obruč, pa prvo poređajte krompir, pa majonez, pa crni luk, pa majonez, pa krastavci, opet premažite majonez, pa cvekla, majonez i na kraju prečurke. Ukrasite majonezom i seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem