Od rozen kora mogu da se prave slane ili slatke torte i ne zna se koja je ukusnija. Izaberite namirnice po želji i ređajte slojeve. Ovaj put naša preporuka je slana torta sa rozen korama koja se pravi od posnih sastojaka, a idelana je kao predjelo za Svetog Jovana. Ovaj slani specijalitet svi vole, a pročitajte i kako da napravite slatku verziju. 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 150 g biljnog tvrdog sira 
  • 300 g pečuraka 
  • 200 g spanaća
  • paradajz 
  • 300 g posnog krem sira 
  • 200 g posne kisele pavlake 
  • peršun 

Priprema: 
Umutite krem sir i pavlaku, pa podelite na 3 jedanka dela, plus odvojite malo smese u jednu posudu i ostavite sa strane (služi za poslednji sloj). U jedan dodajte rendani sir, u drugi deo iseckane pečurke koje ste propržili i u treći deo dodajte spanać koji ste obarili, procedili i iseckali. Kore isecite u obliku kruga, a možete da ih filujete i kao pravougaonik. Prva kora, pa fil sa sirom, poređajte malo paradajza koji ste isekli na kolutove. Zatim druga kora, pa fil sa spanaćem, malo paradajza, a onda treća kora i fil sa pečurkama. Ređajte dok ne utrošite sve, a poslednju koru premažite samo krem sirom i pavlakom. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE