Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIRIN RECEPT ZA SLANU TORTU SA ROZEN KORAMA: Kremasta i puna fila, a spremna očas posla

Autor Aleksandra Ljubičić

Slana torta sa rozen korama idelano je predjelo za slavu.

 slana rozen torta.jpg Izvor: Mira Vujić

Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti koja je neizbežna na svakoj slavi. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo. I neiskusne domaćice pripremiće fantastičnu slanu tortu sa rozen korama jer je brzo i lako.

  • Sastojci :
  • 1 pakovanje rozen kora (po mogućnosti slane)
  • 500 g feta sira
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 350 g šunke
  • 4 supene kašike ajvara
  • Za ukrašavanje gornje kore:
  • 100 g majoneza
  • 2 kuvana žumanceta
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Pomešajte fetu, krem sir, pavlaku i seckanu šunku. podelite na 2 dela pa u jedan umešajte ajvar. Filujte kore naizmenično. Gornja da nema fil! Tortu ostavite preko noći u frižideru da kore upiju fil. Izvadite tortu, sravnite ivice, premažite majonezom i ukrasite rendanim sirom i žumancima. Isecite i služite!

Recept poslala Mira Vujić

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti