Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti koja je neizbežna na svakoj slavi. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo. I neiskusne domaćice pripremiće fantastičnu slanu tortu sa rozen korama jer je brzo i lako.

  • Sastojci :
  • 1 pakovanje rozen kora (po mogućnosti slane)
  • 500 g feta sira
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 350 g šunke
  • 4 supene kašike ajvara
  • Za ukrašavanje gornje kore:
  • 100 g majoneza
  • 2 kuvana žumanceta
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Pomešajte fetu, krem sir, pavlaku i seckanu šunku. podelite na 2 dela pa u jedan umešajte ajvar. Filujte kore naizmenično. Gornja da nema fil! Tortu ostavite preko noći u frižideru da kore upiju fil. Izvadite tortu, sravnite ivice, premažite majonezom i ukrasite rendanim sirom i žumancima. Isecite i služite!

Recept poslala Mira Vujić

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE