Kremasti fil sa krem sirom premažite preko šunke i umotajte i eto savršenog recepta za slanu tortu.

Osvežavajuća i lagana slana torta za koju vam ne treba šporet je brzo rešenje kada vam fali posluženje. Toliko se lako pravi, da mogu i početnici da spremaju, a ukusom će oduševiti sve. Mi vam prerporučujemo da poslužite za Svetog Jovana, ali i kada vam prijatelji dođu u goste.
Sastojci:
- 200 g kuvane šunke
- 200 g krem sira
- 100 g majoneza
- 100 g paprike
- 3 čena belog luka
- 100 g mariniranih pečuraka
- malo peršuna
Priprema:
Posudu dimenzija 25x11 cm obložite providnom folijom. Posložite šunku po dnu i ivici, ali ostavite da malo viri. Pomešajte krem sir, majonez, seckanu papriku, pečurke, beli luk i peršun, pa pola smese sipajte preko šunke. Poređajte još jedan red šunke, preostalu smesu, a zatim zatvorite šunkom koja viri iz posude i stavite poslednji red šunke preko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.