Odlično predjelo koje podseća na salamu. Lako se pravi, glavni sastojak je kefir, a piletina i kuvana jaja samo pojačavaju ukus. Secite na krugove i služite na tacni uz ajvar ili nešto po vašoj želji. Super je predlog za slavsku trpezu jer se brzo pravi, a još brže pojede. 

Sastojci:

  • 150 g šunke 
  • 150 g dimljenih pilećih prsa 
  • 4 kuvana jajeta 
  • 1 veza sveže mirođije 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 300 ml kefira 
  • 1 kašika senfa 
  • 35 g želatina 
  • 1 kašika soli 

Priprema:

Dimljena pileća prsa isecite na kockice, kao i jaja i šunku. Pomešajte, pa dodajte senf, seckanu mirođiju, so, beli luk i kefir. Dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste rastvorili u vodi i promešajte. Sipajte u plastičnu flašu kojoj ste odsekli vrh. Stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa