Odlično predjelo koje podseća na salamu. Lako se pravi, glavni sastojak je kefir, a piletina i kuvana jaja samo pojačavaju ukus. Secite na krugove i služite na tacni uz ajvar ili nešto po vašoj želji. Super je predlog za slavsku trpezu jer se brzo pravi, a još brže pojede.
Sastojci:
- 150 g šunke
- 150 g dimljenih pilećih prsa
- 4 kuvana jajeta
- 1 veza sveže mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 300 ml kefira
- 1 kašika senfa
- 35 g želatina
- 1 kašika soli
Priprema:
Dimljena pileća prsa isecite na kockice, kao i jaja i šunku. Pomešajte, pa dodajte senf, seckanu mirođiju, so, beli luk i kefir. Dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste rastvorili u vodi i promešajte. Sipajte u plastičnu flašu kojoj ste odsekli vrh. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem