Odlično predjelo koje podseća na salamu. Lako se pravi, glavni sastojak je kefir, a piletina i kuvana jaja samo pojačavaju ukus. Secite na krugove i služite na tacni uz ajvar ili nešto po vašoj želji. Super je predlog za slavsku trpezu jer se brzo pravi, a još brže pojede.
Sastojci:
- 150 g šunke
- 150 g dimljenih pilećih prsa
- 4 kuvana jajeta
- 1 veza sveže mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 300 ml kefira
- 1 kašika senfa
- 35 g želatina
- 1 kašika soli
Priprema:
Dimljena pileća prsa isecite na kockice, kao i jaja i šunku. Pomešajte, pa dodajte senf, seckanu mirođiju, so, beli luk i kefir. Dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste rastvorili u vodi i promešajte. Sipajte u plastičnu flašu kojoj ste odsekli vrh. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus