Svi znamo da nijedno slavlje ne može da prođe bez ruske salate i mimoze. Ove godine za Svetog Jovana poslužite salatu koja je ozbiljna konkurencija omiljenim srpskim salatama. Marfi salata je ruski specijalitet bez kojeg oni ne mogu da zamisle nijedno slavlje.
Kremasta salata je odlično predjelo, ali i osvežavajući prilog uz pečenje. Ako još ne znate šta da pripremate za slavu, za vas smo pripremili kompletan meni koji vas neće puno koštati.
Sastojci:
- 150 g pasulja iz konzerve
- 200 g pilećeg filea
- 1 kuvana šargarepa
- 3 jajeta
- 150 g ukiseljenih pečuraka
- 2 kisela krastavca
- 1 svež krastavac
- 1 crni luk
- majonez
- mirođija
- beli luk po želji
Priprema:
Piletinu skuvajte i isecite sitno, kao i šargarepu, luk, pečurke, svež i kiseli krastavac i jaja. Stavite u činiju i dodajte pasulj. Sve to dobro promešajte. Zatim majonez, secaknu mirođiju i izgnječen čen belog luka pomešajte i sipajte preko salate. Sve dobro sjedinite. Ohladite kratko i salata je spremna za služenje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus