Ukoliko želite nešto drugačije za slavsko predjelo, onda napravite ovo izuzetno ukusno jelo od patlidžana. Prvo ga zapecite, a onda premažite uljem i lukom, napunite sirom i paradajzom, pa ga urolajte i pecite još 20 minuta. Za njegovo punjenje potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a za manje od sat vremena dobićete jelo kakvo još niste probali. Ovakav način pripreme odličan je za decu, ali i za sve one koji izbegavaju da jedu ovo zdravo povrće. Od patlidžana možete napraviti i druga ukusna jela, musaku, ali i salatu koju možete poslužiti i kao paštetu.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 100 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza
- 100 g mocarele
- 30 g parmezana
- 20 g bosiljka
Priprema:
Isecite patlidžan na veće kriške i poređajte ih u pleh za pečenje, pa pospite preko malo ulja i pecite u rerni 25 minuta na 200°C. Pomešajte ulje i sitno iseckan beli luk, pa pospite preko patlidžana, a onda i sitno isečenu mocarelu i paradajz. Stavite još i malo bosiljka i izrendan kačkavalj. Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus