Ukoliko želite nešto drugačije za slavsko predjelo, onda napravite ovo izuzetno ukusno jelo od patlidžana. Prvo ga zapecite, a onda premažite uljem i lukom, napunite sirom i paradajzom, pa ga urolajte i pecite još 20 minuta. Za njegovo punjenje potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a za manje od sat vremena dobićete jelo kakvo još niste probali. Ovakav način pripreme odličan je za decu, ali i za sve one koji izbegavaju da jedu ovo zdravo povrće. Od patlidžana možete napraviti i druga ukusna jela, musaku, ali i salatu koju možete poslužiti i kao paštetu.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 100 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza
- 100 g mocarele
- 30 g parmezana
- 20 g bosiljka
Priprema:
Isecite patlidžan na veće kriške i poređajte ih u pleh za pečenje, pa pospite preko malo ulja i pecite u rerni 25 minuta na 200°C. Pomešajte ulje i sitno iseckan beli luk, pa pospite preko patlidžana, a onda i sitno isečenu mocarelu i paradajz. Stavite još i malo bosiljka i izrendan kačkavalj. Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs