Ukoliko želite nešto drugačije za slavsko predjelo, onda napravite ovo izuzetno ukusno jelo od patlidžana. Prvo ga zapecite, a onda premažite uljem i lukom, napunite sirom i paradajzom, pa ga urolajte i pecite još 20 minuta. Za njegovo punjenje potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a za manje od sat vremena dobićete jelo kakvo još niste probali. Ovakav način pripreme odličan je za decu, ali i za sve one koji izbegavaju da jedu ovo zdravo povrće. Od patlidžana možete napraviti i druga ukusna jela, musaku, ali i salatu koju možete poslužiti i kao paštetu.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 100 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 100 g mocarele
  • 30 g parmezana
  • 20 g bosiljka

Priprema:

Isecite patlidžan na veće kriške i poređajte ih u pleh za pečenje, pa pospite preko malo ulja i pecite u rerni 25 minuta na 200°C. Pomešajte ulje i sitno iseckan beli luk, pa pospite preko patlidžana, a onda i sitno isečenu mocarelu i paradajz. Stavite još i malo bosiljka i izrendan kačkavalj. Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.