Bistra pileća supa je klasik među supama. Jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane. Po želji u nju možete dodati knedle ili rezanca.
Sastojci:
- 500 g piletine
- 3 šargarepe
- ½ korena celera
- 3 korena peršuna (sa lišćem)
- prstohvat mlevene paprike
- 1 glavica luka
Priprema:
Pile operite i isecite na komade, a povrće ogulite i očistite. Piletinu ubacite u veću šerpu, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite po ukusu i stavite da se kuva. Kuvajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena. Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuvanje još sat vremena na slabijoj vatri.
Nakon što se sve skuvalo, uzmite cediljku i procedite supu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus