Rešili ste da obradujete ukućane domaćom pilećom supom za ručak, međutim ispostavilo se da je meso masnije nego što ste očekivali. Ne očajavajte, postoji rešenje, koje ne uključuje da kuvate supu ispočetka.
U uklanjanju viška masnoće iz supe može vam pomoći zelena salata, verovali ili ne. Dovoljno je samo da u masnu supu stavite jedan list zelene salate, sačekate najviše minut, pa ga izvadite. Zelena salata će pokupiti višak masnoće, i vaša supa će biti preukusna i spreman za posluženje.
Postupak možete ponavljati onoliko puta koliko želite, dok ne dobijete supu koju ste planirali. Bitno je da koristite samo novi list salate.
Na ovaj način možete odmastiti i druga čorbasta jela, ili čak sos.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom