Rezanci (fida) pripadaju testeninama makaronskog tipa. Stavljaju se u sirovom stanju u razne supe i na taj način ih čine gušćim, kao što to čine pirinač, krompir, krutoni.
U koje supe se dodaju rezanci?
Rezanci se mogu stavljati u razne bistre supe. Pogodni su za pileću supu, kao i za razne supe od povrća. Pogodni su za supu od graška i supu od šargarepe. Pomoću njih možete i zgusnuti supe od paradajza, kao i supu od spanaća i supu od koprive.
Stavite rezance pred kraj kuvanja supe, obično na celu šerpu supe stavite 1 ili najviše 2 šake rezanaca, u zavisnosti od toga koliko želite da supa bude gusta.
Pored supa, rezanci se dodaju i u druga jela. U kineskoj kuhinji mogu se kombinovati sa piletinom, ribom, povrćem i morskim algama.
U španskoj kuhinji se priprema specijalitet sa rezancima pod nazivom fideua, koji podseća na paelju. Ali ovde se, za razliku od paelje, pirinač zamenjuje rezancima. Ostali proizvodi za ovo jelo su riba, školjke, lignje i ostali plodovi mora.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom