Rezanci (fida) pripadaju testeninama makaronskog tipa. Stavljaju se u sirovom stanju u razne supe i na taj način ih čine gušćim, kao što to čine pirinač, krompir, krutoni.
U koje supe se dodaju rezanci?
Rezanci se mogu stavljati u razne bistre supe. Pogodni su za pileću supu, kao i za razne supe od povrća. Pogodni su za supu od graška i supu od šargarepe. Pomoću njih možete i zgusnuti supe od paradajza, kao i supu od spanaća i supu od koprive.
Stavite rezance pred kraj kuvanja supe, obično na celu šerpu supe stavite 1 ili najviše 2 šake rezanaca, u zavisnosti od toga koliko želite da supa bude gusta.
Pored supa, rezanci se dodaju i u druga jela. U kineskoj kuhinji mogu se kombinovati sa piletinom, ribom, povrćem i morskim algama.
U španskoj kuhinji se priprema specijalitet sa rezancima pod nazivom fideua, koji podseća na paelju. Ali ovde se, za razliku od paelje, pirinač zamenjuje rezancima. Ostali proizvodi za ovo jelo su riba, školjke, lignje i ostali plodovi mora.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus