Prema najstarijoj legendi o perecima, prvi ih je napravio italijanski monah. Napravio ih je kao nagradu za decu koja su naučila molitve.
Otuda dolazi njihov čudan oblik, koji podseća na ukrštene ruke ispred grudi, kao za vreme molitve. Tokom godina na perecu se gledalo kao na simbol neuništivog braka.
Perece se lako pripremaju i oblikuju.
Od gotovog testa za perece napravite 9 ili 10 jednakih kuglica testa. Ove kuglice od testa treba da budu veličine oraha.
Zatim se od svake kuglice testa rukama pravi fitilj. Fitilj treba da bude tanji na oba kraja i deblji u sredini. Kada je fitilj spreman, uvija se u krug i dva kraja se prepliću. Na taj način oba kraja idu na suprotnu stranu kruga.
Perece su spremne za pečenje.
Idealne su i za doručak i za večeru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus