Sigurno ste mislili kako je teško napraviti domaće makarone, ali ovaj recept to mnogo olakšava. Napravite testo od jednostavnih namirnica, a onda na šerpu stavite rende i makarone same padaju. Prilično je lako, ali i zanimljivo. Kuvane makarone na kraju ubacite u kremasti sos sa šunkom i zdenkom koja kada se otopi daje neverovatan ukus. Ako vam je zdenka sir skup, možete da koristite neki jeftiniji i onda će vas ceo obrok koštati manje od 200 dinara. 

Sastojci:

Za sos:

  • 20 g maslaca 
  • 70 g šunke 
  • 2 čena belog luka 
  • 200 ml mleka 
  • 3 zdenka sira

Za makarone:

  • 1 jaje 
  • 150 ml mleka 
  • 12 g putera 
  • 180 g brašna 
  • 1,5 l vode

Priprema:

Istopite puter, pa dodajte tanko seckani beli luk. Propržite oko minut, pa dodajte seckanu šunku. Sipajte mleko, posolite i pobiberite, pa dodajte zdenku. Mešajte i kuvajte dok se sve ne sjedini. Sklonite sa šporeta. Jaje umutite, pa sipajte mleko i promešajte. Dodajte istopljeni puter i brašno. Sjedinite sve. Vodu stavite da provri, pa preko stavite rende. Na njega stavite testo i špatulom pomerajte gore dole, kako bi makarone pale u vodu. Kuvajte na niskoj temperaturi oko 3 minuta. Sipajte gotove makarone u sos i krčkajte još 2-3 minuta. 

Printscreen/YT/Appetitno.TV Domaće makarone u kremastom sosu

Izvor: Stvar ukusa