Punjene pečurke na ovaj način će vas oduševiti. Probali ste različite recepte, ali ovaj je ubedljivo najbolji. Prvo ih marinirajte u senfu i medu, a zatim ih napunite sa isečenim drškama i sirom, pa na kraju urolajte u slaninu i zapecite u rerni. Dobićete predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete, a ako ga poslužite na slavi gosti će se grabiti.
Sastojci:
- 8 šampinjona
- 60 g senfa
- 30 ml maslinovog ulja
- 50 g meda
- sok od 1/2 limuna
- 50 g sira
- 50 g putera
- 3 čena belog luka
- 30 ml pavlake za kuvanje
- 350 g slanine
Priprema:
Pečurke očistite i skinite dršku. U posudu sipajte senf, maslinovo ulje, med i limunov sok. Dobro promešajte i prelijte preko pečuraka, pa ostavite da se marinira oko 15 minuta. Drške isecite, pa dodajte rendani sir, puter, sitno seckan ili mleven beli luk, kao i pavlaku za kuvanje. Na dasku stavite slaninu u obliku krsta, pa na sredinu stavite mariniranu pečurku. Sipajte fil i okrenite pečurku na dole, pa umotajte u slaninu. Tako uradite sa svakom. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem