Svi vole italijansku kuhinju, pogotovo lazanje ili testeninu. Ne smemo da zaboravimo i nezaobilaznu picu. Ali, sada isprobajte recept za musaku na italijasnki način. Razlikuje se od naše u nekoliko sastojaka koji je čine sočnijom i raznovrsnijom. Peče se samo pola sata, ali priprema je duža jer pre nego što poređate u tepsiju, morate da ispržite i meso i krompir.
Italijani meso prže sa paradajzom, a u musaku dodaju i sir. Prelivaju je jajima u koja su dodali iseckani mladi luk, za intezivniji ukus.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 200 g čeri paradajza
- ljuta paprika
- 200 g mlevenog mesa
- 900 g krompira
- 4 jajeta
- mladi luk
- 150 g sira
- prezle
Priprema:
Crni luk propržite, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite tucanom paprikom, pa dodajte meso. Kada se sve isprži izvadite u neku posudu, pa dodajte još ulja i ispržite krompir isečen na kockice. Jaja umutite, pa im dodajte seckani mladi luk. Posudu u kojoj ćete peći sipajte ulje i prezle. Zatim stavite pola količine krompira, prelijte sa malo smese od jaja, zatim stavite sir isečen na kocke, pa mleveno meso. Stavite preko preostali sir, pa krompir i na kraju zalijte sa preostalom smesom od jaja. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus