Ćuretina se smatra jednim od najzdravijih mesa, ali mnogi je izbegavaju jer ume da bude "suva" kad se ispeče. Ali ako joj dodate nekoliko sastojaka i urolate, dobićete savršeno sočan specijalitet koji će biti jednako ukusan i dan kasnije.

Tajna uspeha ovog recepta je u mešavini meke mocarele i spanaća, ali i trik mešavini koja čini da meso  bukvalno krcka kad ga zagrizete...

Sastojci:

  • 1 ćureće belo meso
  • 150 g obarenog spanaća
  • 50 g fete
  • 50 g krem sira
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • biljni začin
  • prezle
  • 1 belance
  • malo narendanog parmezana
  • malo putera

Priprema:

Spanać obariti, dobro ocediti i iseckati. Meso iseći na tanje šnicle, posoliti i pobiberiti. Spanać pomešati sa fetom, krem sirom, belim lukom i kašikom prezli, pa dodati biljni začin. Na svaki komad mesa staviti fil od spanaća i urolati (po potrebi obmotati koncem). Umotati u foliju i staviti u frižider da odstoji sat vremena. Rolnice umočiti u razmućeno belance, pa u prezle pomešane sa parmezanom i preko staviti komadić putera. Peći u rerni, na jačoj vatri, dok meso ne porumeni.