Približavaju se slave i na vreme osmislite vaš meni. Ako želite da se pokažete kao odlična domaćica, pored mimoze i ruske, koje su nezaobilazne, napravite i ovu sa piletinom ili ćuretinom, jabukama i kukuruzom. Gosti će se oduševiti.
Takođe, kolači su nešto što svi željno iščekuju na slavama, a mi imamo predlog i za to. Napravite kocke koje su između čizkejka, tiramisua i braunija.
Sastojci:
- 250-300 g ćurećeg ili pilećeg filea
- 1 konzerva kukuruza
- 1 krastavac
- 1 slatka i kisela jabuka
- majonez
- 1/2 limuna
- malo peršuna
Priprema:
Skuvajte meso i isecite na kockice. Tako i krastavac i jabuke. Preko jabuka sipajte malo limunovog soka. Okruglu činiju obložite providnom folijom. Sipajte prvo kukuruz (malo ostavite za dekoraciju), zatim red majoneza, pa jabuke, pa red majoneza, pa krastavac, pa majonez i na kraju meso. Stavite u frižider na 15 minuta, pa pomoću tanjira okrenite. Skinite foliju i sa strane ukrasite kukuruzom, a od kore krastavca možete da napravite cvet. Sa strane stavite malo peršuna, a možete dekrisati po želji ili uopšte ne morate.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem