Približavaju se slave i na vreme osmislite vaš meni. Ako želite da se pokažete kao odlična domaćica, pored mimoze i ruske, koje su nezaobilazne, napravite i ovu sa piletinom ili ćuretinom, jabukama i kukuruzom. Gosti će se oduševiti.
Takođe, kolači su nešto što svi željno iščekuju na slavama, a mi imamo predlog i za to. Napravite kocke koje su između čizkejka, tiramisua i braunija.
Sastojci:
- 250-300 g ćurećeg ili pilećeg filea
- 1 konzerva kukuruza
- 1 krastavac
- 1 slatka i kisela jabuka
- majonez
- 1/2 limuna
- malo peršuna
Priprema:
Skuvajte meso i isecite na kockice. Tako i krastavac i jabuke. Preko jabuka sipajte malo limunovog soka. Okruglu činiju obložite providnom folijom. Sipajte prvo kukuruz (malo ostavite za dekoraciju), zatim red majoneza, pa jabuke, pa red majoneza, pa krastavac, pa majonez i na kraju meso. Stavite u frižider na 15 minuta, pa pomoću tanjira okrenite. Skinite foliju i sa strane ukrasite kukuruzom, a od kore krastavca možete da napravite cvet. Sa strane stavite malo peršuna, a možete dekrisati po želji ili uopšte ne morate.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus