Bliži se jedna od najvećih srpskih slava Aranđelovdan. Domaćice već sad uveiko razmišljaju čime da posluže goste i šta novo da naprave što nisu do sad. Obično nam predjelo i kolači nude takvu mogućnost da svake godine uvrstimo nešto novo i drugačije. Takve su ove pržene kuglice od krompira i šargarepe sa mladim lukom, koje će sigurno biti glavni adut vašeg ovala sa predjelom.
Sastojci:
- 3 krompira srednje veličine
- 1 šargarepa
- 1 veza mladog luka
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 1/2 kašičice ulja
- ulje za prženje
Priprema:
Najpre oljuštite krompir i skuvajte ga. Zatim ga izgnječite kao za pire. U činiji pomešati pire krompir, rendanu šargarepu, mladi luk sitno seckan, kukuruzni skrob, brašno, ulje, so, mleveni crni biber. Dobro promešati. Zahvatite kašikom smesu i oblikujte loptice. Zagrejte ulje u tiganju i pržite ih dok ne porumene.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus