Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslavite Aranđelovdan: Kako da umesite SLAVSKI KOLAČ da izgleda raskošno na trpezi

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Proslavite Aranđelovdan: Kako da umesite SLAVSKI KOLAČ da izgleda raskošno na trpezi

 Izvor: Foto: Shutterstock

Proslavite krsnu slavu uz najraskošniji slavski kolač do sada. Evo kako da ga pripremite.

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • 20 g kvasca
  • so
  • kašičica šećera
  • 2 jaja
  • šoljica ulja
  • voda

Priprema:

1. U sud staviti malo mlake vode, udrobiti kvasac, zamesiti sa malo brašna. Smesu posoliti i staviti je na toplo mesto da uskisne.

2. Kada je kvasac nadošao, dodati brašno, kašičicu šećera, soli po ukusu, jaja i ulje.Sve sastojke zamesiti mlakom vodom. Testo dobro izraditi i ostaviti na toplom mestu da naraste.

3. Naraslo testo premesiti, oblikovati slavski kolač i staviti ga u dublju šerpu. Sačekati da kolač naraste, namazati ga umućenim žumancetom, i staviti da se peče na 200˚C. Skoro pečen kolač izvaditi iz rerne, ukrasiti ga i vratiti da se peče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti