Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom ste pravili često, ali zapečene sa povrćem i pekarskim krompirom obavezno isprobajte. Namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, a dobićete ručak za celu porodicu koji će svi obožavati.
Zanimljiv paradajz sos i pekarski krompir su dobitna kombinacija sa zapečenim ćuftama. Nakon ovako ukusnog obroka, počastite se fenomenalnim kolačem, a naš predlog su bajadere sa kokosom.
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 300 ml paradajz soka
- 50 g prezli
- 2 jajeta
- 100 ml vode
- začinska parika, kumin, majčina dušica
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa 1 crnim lukom, isečenim na veoma sitne komade. Dodajte jaja, prezle, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Izvadite ćufte i u istom tiganju propžite preostali crni luk i šargarepu isečene krupnije. Krompir isecite na velike kocke i dodajte ga povrću. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri 10 minuta. Dodajte paradajz sos i vodu. Ostavite 2 minuta na umerenoj vatri. Ćufte poređajte u pleh i prelijte sosom i krompirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus