Srpska musaka se pravi jednostavno, samo se propržite mleveno meso, pa u pleh poređa zajedno sa krompirom. Zalije se mlekom i jajima i zapeče u rerni. Rusi dodaju još par sastojaka kako bi joj pojačali ukus, kao što je paprika, ali i sir i paradajz. Ako želite paradajz ili papriku možete da izbacite. I umesto da je peku u rerni, oni musaku prže u tiganju. Isprobajte i ovaj način pripreme, verujemo da će vam se dopasti.
Ako volite musaku, onda obavezno isprobajte i grčku.
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 800 g krompira
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 paprike
- 1 paradajz
- 150 g sira
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove i ispržite na ulju. U drugom tiganju zagrejte ulje i propržite secakni crni luk i beli luk, kao i papriku. Posolite i pobiberite. Dodajte mleveno meso, pržite još 5 minuta. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite mleveno meso i povrće da se krčka 10 minuta. Izvadite meso i u istom tiganju zagrejte još malo ulja. Stavite polovinu krompira na dno tiganja. Preko stavite meso, pa poređajte komade sira i završite preostalim krompirom, dobro ga rasporedite da prekrije posudu. Na vrh krompira rasporedite kriške paradajza. Na kraju pospite rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite na laganoj vatri još 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus