Srpska musaka se pravi jednostavno, samo se propržite mleveno meso, pa u pleh poređa zajedno sa krompirom. Zalije se mlekom i jajima i zapeče u rerni. Rusi dodaju još par sastojaka kako bi joj pojačali ukus, kao što je paprika, ali i sir i paradajz. Ako želite paradajz ili papriku možete da izbacite. I umesto da je peku u rerni, oni musaku prže u tiganju. Isprobajte i ovaj način pripreme, verujemo da će vam se dopasti.
Ako volite musaku, onda obavezno isprobajte i grčku.
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 800 g krompira
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 paprike
- 1 paradajz
- 150 g sira
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove i ispržite na ulju. U drugom tiganju zagrejte ulje i propržite secakni crni luk i beli luk, kao i papriku. Posolite i pobiberite. Dodajte mleveno meso, pržite još 5 minuta. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite mleveno meso i povrće da se krčka 10 minuta. Izvadite meso i u istom tiganju zagrejte još malo ulja. Stavite polovinu krompira na dno tiganja. Preko stavite meso, pa poređajte komade sira i završite preostalim krompirom, dobro ga rasporedite da prekrije posudu. Na vrh krompira rasporedite kriške paradajza. Na kraju pospite rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite na laganoj vatri još 15 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem