Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUSAKA OD KUPUSA - 2 OMILJENA JELA U JEDNOM: Može da se jede i topla i hladna, ali i da se služi kao pita 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada želite nešto drugačije vi isprobajte musaku sa kupusom.

Musaka od kupusa .png Izvor: Printscreen/YT/Yoleni's

Često pravite musaku za ručak, nebitno da li je grčka, sa krompirom, tikvicama... Sada probajte drugačiju verziju omiljenog jela. Musaka od svežeg kupusa i mlevenog mesa će vam se garantovano dopasti. Izgledom podseća na pitu, pa je ne morate služiti samo za ručak, odličan je predlog i za večeru. Musaku možete da pravite i od kiselog kupusa. 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1-2 čaše kukuruza šećerca 
  • pirinač po ukusu 
  • 1 kisela pavlaka 
  • 2 jajeta 
  • malo mleka 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kupus isecite i propržite na ulju. Začinite po ukusu. Crni luk iseckajte, pa propržite, a onda u tiganj dodajte i mleveno meso, malo propržite, pa dodajte kukuruz šećerac i pirinač. U tepsiju poređajte kupus, pa fil od mlevenog mesa, premažite pavlakom, pa sipajte preostali kupus. Jaja umutite i pomešajte sa malo mleka, a zatim pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti