Često pravite musaku za ručak, nebitno da li je grčka, sa krompirom, tikvicama... Sada probajte drugačiju verziju omiljenog jela. Musaka od svežeg kupusa i mlevenog mesa će vam se garantovano dopasti. Izgledom podseća na pitu, pa je ne morate služiti samo za ručak, odličan je predlog i za večeru. Musaku možete da pravite i od kiselog kupusa. 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1-2 čaše kukuruza šećerca 
  • pirinač po ukusu 
  • 1 kisela pavlaka 
  • 2 jajeta 
  • malo mleka 

Priprema:

Kupus isecite i propržite na ulju. Začinite po ukusu. Crni luk iseckajte, pa propržite, a onda u tiganj dodajte i mleveno meso, malo propržite, pa dodajte kukuruz šećerac i pirinač. U tepsiju poređajte kupus, pa fil od mlevenog mesa, premažite pavlakom, pa sipajte preostali kupus. Jaja umutite i pomešajte sa malo mleka, a zatim pecite na 220°C oko 30 minuta.