Kada želite nešto drugačije vi isprobajte musaku sa kupusom.

Često pravite musaku za ručak, nebitno da li je grčka, sa krompirom, tikvicama... Sada probajte drugačiju verziju omiljenog jela. Musaka od svežeg kupusa i mlevenog mesa će vam se garantovano dopasti. Izgledom podseća na pitu, pa je ne morate služiti samo za ručak, odličan je predlog i za večeru. Musaku možete da pravite i od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1-2 čaše kukuruza šećerca
- pirinač po ukusu
- 1 kisela pavlaka
- 2 jajeta
- malo mleka
Priprema:
Kupus isecite i propržite na ulju. Začinite po ukusu. Crni luk iseckajte, pa propržite, a onda u tiganj dodajte i mleveno meso, malo propržite, pa dodajte kukuruz šećerac i pirinač. U tepsiju poređajte kupus, pa fil od mlevenog mesa, premažite pavlakom, pa sipajte preostali kupus. Jaja umutite i pomešajte sa malo mleka, a zatim pecite na 220°C oko 30 minuta.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.