Često pravite musaku za ručak, nebitno da li je grčka, sa krompirom, tikvicama... Sada probajte drugačiju verziju omiljenog jela. Musaka od svežeg kupusa i mlevenog mesa će vam se garantovano dopasti. Izgledom podseća na pitu, pa je ne morate služiti samo za ručak, odličan je predlog i za večeru. Musaku možete da pravite i od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1-2 čaše kukuruza šećerca
- pirinač po ukusu
- 1 kisela pavlaka
- 2 jajeta
- malo mleka
Priprema:
Kupus isecite i propržite na ulju. Začinite po ukusu. Crni luk iseckajte, pa propržite, a onda u tiganj dodajte i mleveno meso, malo propržite, pa dodajte kukuruz šećerac i pirinač. U tepsiju poređajte kupus, pa fil od mlevenog mesa, premažite pavlakom, pa sipajte preostali kupus. Jaja umutite i pomešajte sa malo mleka, a zatim pecite na 220°C oko 30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem