Možda vam izgleda ili zvuči komplikovano ali uopšte nije. Sve što vam treba su debele kore za pitu ili grčki pita hleb koji na krajevima savijate kao lepezu i onda dobijete oblik čamca. Punjenje je od pire krompira, pomešanog sa pavlakom i kačkavaljem, a odozgo samo stavite žumance. Uživajte u divnom pecivu sa bogatim punjenjem.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 30 g putera
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 kašika pavlake
- so
- 1 deblja kora za pitu (za 4 čamca)
- 3 kašike kefira
- 2 kašike ulja
- 4 žumanca
Priprema:
Krompir skuvajte pa ga izgnječite kao za pire, dodajte mu puter i malo posolite. Umešajte kačkavalj i dodajte pavlaku. Biće kremastije.
U kefir dodajte ulje i promešajte, ta masa će nam služiti kao "lepak" za naše čamčiće. Uzmite deblju koru za pitu i isecite je na 4 dela. Premažite je mešavinom kefira i ulja. Krajeve spojite kao lepezu da pravite, dobićete oblik čamca. Stavljajte čamce u podmazan pleh. Punite čamce mešavinom od krompira, u sredini napravite udubljenje u koje ćete staviti žumace. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 10 min na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus