Ako volite piletinu, onda je ovo pravi recept za vas. Piletinu prvo ispecite sa povrćem, tj. sa lukom, paprikom i šargarepom, a onda izručite u pleh. Biće vam potreban i skuvan krompir, pošto ćete od njega i brašna praviti loptice koje ćete staviti preko mesa i povrća. Kako biste dobili sočnu i mekanu piletinu, pre nego što je stavite u rernu popspite je bešamel sosom i kačkavaljom. Dobijenim rezultatom na kraju sigurno ćete biti zadovoljni, ne samo zbog savršenog i neodoljivog ukusa, već i zbog toga što u receptu imate odmah i prilog i povrće, tako da je ovaj recept odličan izbor za današnji ručak.

Sastojci:

Za meso i povrće:

  • 500 g pilećih prsa
  • 50 ml ulja
  • prstohvat slatke paprike
  • 8 g belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena paprika

Za krompir:

  • 600 g krompira
  • 30 g putera
  • 20 g brašna

Za bešamel sos:

  • 20 g putera
  • 10 g brašna
  • 350 ml mleka
  • 2 muskatna oraščića
  • so, biber

Priprema:

U nauljen tiganj stavite isečena na trakice pileća prsa, dodajte slatku papriku, malo soli i bibera, beli luk i šargarepu. Sve dobro promešajte, pa dodajte i iseckanu papriku i crveni luk. Poklopite tiganj i ostavite da se kuva 15 minuta. Izručite sve u pleh za pečenje, a onda izgnječite krompir koji ste prethodno skuvali, dodajte maslac, so, biber i brašno. Sve promešajte, pa od tako dobijene smese pravite loptice koje ćete staviti u pleh preko piletine. Izmešajte sve sastojke za bešamel sos, skuvajte i prelijte preko loptica od krompira. Izrendajte kačkavalj i stavite u rernu 20 minuta na 180°C.