Krompir kao prilog uz meso ili gulaš ste spremali na razne načine. Zapečen u rerni, restovan, pire krompir, pomfrit... Ali, ovako niste sigurno. Bolji je od svakog načina pripreme, a može da se jede i sam uz neku salatu. Posebnu sočnost mu daje pileća krem čorba, kao i sir koji se topi u ustima. Čorbu ne morate da pravite domaću, može i ona iz kesice. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 porcija pileće krem ​​supe
  • 450 g pavlake
  • 100 g istopljenog putera
  • 1 crni luk
  • 240 g tvrdog sira 
  • malo peršuna

Priprema:

Izrendajte krompir, pa stavite u posudu koju ste premazali puterom. Posolite i pobiberite. U supu dodajte pavlaku, istopljeni puter i isecakni crni luk. Dobro promešajte. Sipajte preko krompira, a preko toga izrendajte sir. Pecite na 200°C oko 40-45 minuta. Pospite seckanim peršunom.