Neverovatno popularan recept za pileća prsa koji ne smete da propustite! Postoji mnogo recepata za piletinu u sosu od crnog luka, ali ovaj je najbolji. Nežan i pun ukusa, jednostavan i lak. Toliko sočan da ćete ga stalno praviti.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 3 pileća prsa
- 2 šolje goveđe čorbe
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice balzamiko sirćeta
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- so i biber po ukusu
Priprema:
Crni luk iseći na brkove, posoliti pa propržiti u tiganju. Piletinu iseći na krupne kockice, začiniti i posuti maslinovim uljem. Kada se luk upržio dodati mu balzamiko pa dinstati još par minuta. Izvadite luk u jednu činiju, a u istom tiganju pripržite meso. Zatim i meso izvadite na jedan tanjir, a u isti tiganj sipajte bujon, dodajte brašno, so i biber. Krčkajte oko 5 minuta. Vratite luk, umešajte, pa potom i piletinu. na kraju dodajte kačkavalj preko i zapecite u rerni na 180 stepeni dok se sir ne otopi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem