Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA SA LUKOM NA STARINSKI NAČIN: Prvo ispržite pa zapecite - isprljaćete samo jedan tiganj

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Piletina iz tiganja u sosu od crnog luka.

Piletina iz tiganja u sosu od crnog luka.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Lieblingsrezepte

Neverovatno popularan recept za pileća prsa koji ne smete da propustite! Postoji mnogo recepata za piletinu u sosu od crnog luka, ali ovaj je najbolji. Nežan i pun ukusa, jednostavan i lak. Toliko sočan da ćete ga stalno praviti.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 3 pileća prsa 
  • 2 šolje goveđe čorbe
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašičice balzamiko sirćeta
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • so i biber po ukusu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Crni luk iseći na brkove, posoliti pa propržiti u tiganju. Piletinu iseći na krupne kockice, začiniti i posuti maslinovim uljem. Kada se luk upržio dodati mu balzamiko pa dinstati još par minuta. Izvadite luk u jednu činiju, a u istom tiganju pripržite meso. Zatim i meso izvadite na jedan tanjir, a u isti tiganj sipajte bujon, dodajte brašno, so i biber. Krčkajte oko 5 minuta. Vratite luk, umešajte, pa potom i piletinu. na kraju dodajte kačkavalj preko i zapecite u rerni na 180 stepeni dok se sir ne otopi.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti