Ako razmišljate šta danas da spremate, onda je tu recept za najsočniju i najkremastiju piletinu koju ste ikad jeli. Pomešajte je sa povrćem u tiganju, dobro začinite, pa sve izručite u tepsiju. Biće vam potreban i bešamel, kako biste premazali njime meso, a onda još samo narendajte kačkavalj da bi piletina bila mekana kada je izvadite iz rerne. Ovakav način pripreme sigurno će vam se svideti, a izbećete uvek klasičan način pripreme. Piletinu možete poslužiti za ručak ili večeru, a nakon toga zasladite se kuglicama od ratluka.
Sastojci:
Za piletinu sa povrćem:
- 1 kg pilećih prsa
- 1 luk
- 2 crvene paprike
- 4 zelene paprike
- 4 paradajza
- 4 kašike ulja
- 1 kašika paradajz sosa
- 500 g mešanog povrća (kukuruz, grašak i krompir)
- 1 šolja vrele vode
- začinska paprika
- majčina dušica
Za bešamel sos:
- 3 kašike putera
- 4 kašike brašna
- 4 šolje mleka
Još:
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Stavite luk u nauljen tiganj i ostavite da se dinsta, pa mu dodajte sitno iseckanu papriku, a zatim i piletinu isečenu na komade. Mešajte dok se kuva, pa dodajte i samleveni paradajz, sos, začine i mešano povrće. Sipajte vrelu vodu i ostavite da se sve još malo krčka. Pomešajte sve sastojke za bešamel sos u šerpi, pa skuvajte. Izručite piletinu sa povrćem u tepsiju, premažite bešamel sosom i još izrendajte kačkavalj. Pecite u rerni na 180°C oko pola sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem