Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRŽENICE PUNJENE POVRĆEM I TOPLJENIM SIROM: Kada ih probate zaboravićete na klasičan način pripreme

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Ako želite nešto drugačije za doručak, uzmite u razmatranje recept za punjene prženice.

Recept za punjene prženice.png Izvor: Printscreen/YT/wie man kocht

Kada ustanemo obično nemamo mnogo vremena za spremanje doručka, tako da često pravimo nešto jednostavno i brzo, pa baš zbog toga poželimo nekad da napravimo i nešto drugačije. Prženice punjene povrćem sigurno niste probali do sad i ovakav način pripreme najverovatnije će vam se svideti. Potrebno je da isečete sredinu tosta, malo ispržite povrće sa kobasicom, a onda stavite korice u tiganj, napunite smesom i sve poklopite sirom i sredinom hleba. Nakon nekoliko minuta, ove prženice će biti spremne za posluživanje.

Sastojci:

  • 1 paprika
  • 1 kobasica
  • 3 vlašca
  • 2 kašike graška
  • 2 kašike kukuruza
  • tost hleb
  • 2 jaja
  • 50 g mocarele

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite sredinu hleba, tako da ostanu samo korice. U nauljen tiganj stavite grašak, kukuruz, sitno iseckan vlašac i kobasicu, sve začinite i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Izručite sve u jednu posudu i pomešajte sa jajima, pa u tiganj stavite koricu od dva parčeta tosta koju ćete puniti dobijenom smesom od povrća. Prekrijte parčetom mocarele, pa preko stavite sredinu hleba koju ste isekli na početku. Ostavite da se prži oko 4 minuta, pa okrenite na drugu kako bi i ona dobila zlatnu boju.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti