Kada ustanemo obično nemamo mnogo vremena za spremanje doručka, tako da često pravimo nešto jednostavno i brzo, pa baš zbog toga poželimo nekad da napravimo i nešto drugačije. Prženice punjene povrćem sigurno niste probali do sad i ovakav način pripreme najverovatnije će vam se svideti. Potrebno je da isečete sredinu tosta, malo ispržite povrće sa kobasicom, a onda stavite korice u tiganj, napunite smesom i sve poklopite sirom i sredinom hleba. Nakon nekoliko minuta, ove prženice će biti spremne za posluživanje.
Sastojci:
- 1 paprika
- 1 kobasica
- 3 vlašca
- 2 kašike graška
- 2 kašike kukuruza
- tost hleb
- 2 jaja
- 50 g mocarele
Priprema:
Isecite sredinu hleba, tako da ostanu samo korice. U nauljen tiganj stavite grašak, kukuruz, sitno iseckan vlašac i kobasicu, sve začinite i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Izručite sve u jednu posudu i pomešajte sa jajima, pa u tiganj stavite koricu od dva parčeta tosta koju ćete puniti dobijenom smesom od povrća. Prekrijte parčetom mocarele, pa preko stavite sredinu hleba koju ste isekli na početku. Ostavite da se prži oko 4 minuta, pa okrenite na drugu kako bi i ona dobila zlatnu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus