Ako volite krompir, a želite da napravite nešto drugačije od njega, onda zapišite ovaj recept. Nakon što skuvate i ispasirate krompir, dodajte mu sve preostale sastojke i od dobijene smese napravite najbolje pljeskavice. Jedna čaša biće vam potrebna kako biste napravili udubljenje po sredini testa da biste ga napunili kačkavaljem i jajima. Za ovaj ukusan obrok, koji možete servirati i za ručak i za večeru, biće vam potrebno 15 minuta, nakon čega će biti spremno za posluživanje. Nakon obroka porodicu možete obradavati i najmekšim puter keksićima.

Sastojci:

  • 9 krompira
  • 4 kašike prezli + 2 za posipanje
  • 50 g slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 1 kašika peršuna
  • 4 žumanca

Priprema:

Skuvajte i ispasirajte krompir, začinite, pa ga umešajte sa prezlama, slaninom, 1/2 kačkavalja i peršunom. Sve dobro promešajte, pa od smese napravite pljeskavice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pospite prezlama. Pritisnite po sredini testo malom čašom, pa rasporedite ostatak sira u sredinu i dodajte jedno žumance u svaku pljeskavicu i pecite ih 15 minuta.