Ako volite krompir, a želite da napravite nešto drugačije od njega, onda zapišite ovaj recept. Nakon što skuvate i ispasirate krompir, dodajte mu sve preostale sastojke i od dobijene smese napravite najbolje pljeskavice. Jedna čaša biće vam potrebna kako biste napravili udubljenje po sredini testa da biste ga napunili kačkavaljem i jajima. Za ovaj ukusan obrok, koji možete servirati i za ručak i za večeru, biće vam potrebno 15 minuta, nakon čega će biti spremno za posluživanje. Nakon obroka porodicu možete obradavati i najmekšim puter keksićima.
Sastojci:
- 9 krompira
- 4 kašike prezli + 2 za posipanje
- 50 g slanine
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika peršuna
- 4 žumanca
Priprema:
Skuvajte i ispasirajte krompir, začinite, pa ga umešajte sa prezlama, slaninom, 1/2 kačkavalja i peršunom. Sve dobro promešajte, pa od smese napravite pljeskavice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pospite prezlama. Pritisnite po sredini testo malom čašom, pa rasporedite ostatak sira u sredinu i dodajte jedno žumance u svaku pljeskavicu i pecite ih 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus