Slave su idealne za isprobavanje novih recepata. Naravno oni moraju da budu ukusni, a ovo je jedan od tih. Do sada ste jaja na oko obično pripremali za doručak, ali kada ih pomešate sa krompirom, šunkom i sirom dobijate fantastično predjelo kojem niko neće moći da odoli. 

Sastojci:

  • 3 krompira 
  • 1 crni luk 
  • 200 g šunke 
  • 200 g sira u listićima 
  • 4 jajeta 

Priprema:

Isecite luk i krompir na male komade. Propržite ih na ulju oko 5 minuta, zatim poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta na srednjoj temperaturi. Luk i krompir izgnječite da dobijete pire. U tiganj na malo ulja stavite okrugle kalupe, pa na dno stavite krompir, preko parče šunke, zatim sira, pa opet šunku i sir, a poslednji sloj opet ide krompir. Razbijte jaje preko i posolite i pobiberite. Poklopite i pecite na nižoj temperaturi nekih 10 minuta. Na tanjir stavite salatu i predjelo od jaja na oko i skinite kalup.