Slave su idealne za isprobavanje novih recepata. Naravno oni moraju da budu ukusni, a ovo je jedan od tih. Do sada ste jaja na oko obično pripremali za doručak, ali kada ih pomešate sa krompirom, šunkom i sirom dobijate fantastično predjelo kojem niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 crni luk
- 200 g šunke
- 200 g sira u listićima
- 4 jajeta
Priprema:
Isecite luk i krompir na male komade. Propržite ih na ulju oko 5 minuta, zatim poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta na srednjoj temperaturi. Luk i krompir izgnječite da dobijete pire. U tiganj na malo ulja stavite okrugle kalupe, pa na dno stavite krompir, preko parče šunke, zatim sira, pa opet šunku i sir, a poslednji sloj opet ide krompir. Razbijte jaje preko i posolite i pobiberite. Poklopite i pecite na nižoj temperaturi nekih 10 minuta. Na tanjir stavite salatu i predjelo od jaja na oko i skinite kalup.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća