Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSKA GIBANICA MOŽE DA PARIRA SRPSKOJ PO UKUSU: Od gotovih kora napravite najbolju pitu sa sirom 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ruska pita sa sirom svojim ukusom i izgledom podseća na čuvenu srpsku gibanicu.

Ruska pita sa sirom.png Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv. 

Sastojci:

  • 400 g kora za pitu 
  • 250 g feta sira 
  • 250 ml jogurta 
  • 4 jajeta 
  • 100 ml kisele vode 
  • 1 kašika brašna 
  • 16 g praška za pecivo 
  • 150 g maslaca 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte. Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti