Kada se posti uvek nam ponestanu ideje šta možemo da pripremamo, pogotovo ako treba da spremimo posnu slavu. Mi vam predlažemo pitu iz tiganja sa krompirom i pečurkama. Ova pita je toliko ukusna da možete da je jedete i van posta, a priprema je iznenađujuće jednostavna. 

Takođe, ovu pitu možete da pripremite i sa lisntatim testom, ali morate da ga razvučete baš tanko. 

Sastojci:

  • kore 
  • 500 g krompira 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 300 g šampinjona 
  • peršun

Priprema:

Krompir skuvajte, a za to vreme isecite crni luk, pa propržite na ulju. Zatim dodajte iseckane pečurke i još kratko pržite. Krompir ispasirajte sa malo bujona, dodajte pečurke sa lukom, seckani peršun i beli luk. Posolite i pobiberite. Uzmite jednu koru, premažite je sa malo istopljenog puter, pa stavite drugu koru. Premažite sa pola fila, a zatim stavite treću koru, opet malo istopljenog putera, pa četvrtu koru. Premažite sa ostatkom fila, pa urolajte. Isecite na debljinu oko 2 cm i ispržite u tiganju sa obe strane.