Kada se posti uvek nam ponestanu ideje šta možemo da pripremamo, pogotovo ako treba da spremimo posnu slavu. Mi vam predlažemo pitu iz tiganja sa krompirom i pečurkama. Ova pita je toliko ukusna da možete da je jedete i van posta, a priprema je iznenađujuće jednostavna.
Takođe, ovu pitu možete da pripremite i sa lisntatim testom, ali morate da ga razvučete baš tanko.
Sastojci:
- kore
- 500 g krompira
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 300 g šampinjona
- peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, a za to vreme isecite crni luk, pa propržite na ulju. Zatim dodajte iseckane pečurke i još kratko pržite. Krompir ispasirajte sa malo bujona, dodajte pečurke sa lukom, seckani peršun i beli luk. Posolite i pobiberite. Uzmite jednu koru, premažite je sa malo istopljenog puter, pa stavite drugu koru. Premažite sa pola fila, a zatim stavite treću koru, opet malo istopljenog putera, pa četvrtu koru. Premažite sa ostatkom fila, pa urolajte. Isecite na debljinu oko 2 cm i ispržite u tiganju sa obe strane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus