Svi obožavamo gibanicu, ali sada probajte da napravite pitu sa 3 vrste sira i sa korama koje ste prvo skuvali. Nije uopšte komplikovano, samo treba da umesite testo i da kuvate minut u ključaloj vodi, pa da prebacite minut u hladnu vodu. Onda filujete sirom i dobijate najsočniju pitu do sada. Raspada se u ustima, a svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti.
Sastojci:
Za testo:
- 6 jaja
- 50 ml vode
- 1 kašičica soli
- 650 g brašna
Za punjenje:
- 300 g ovčijeg sira
- 300 g mocarele
- 300 g tvrdog sira
- 150 g istopljenog putera
Priprema:
Umutite jaja i so. Zatim dodajte vodu i brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 10 minuta. Podelite testo na 8 delova i svako oblikujte u lopticu. Razvucite testo baš tanko, pa kuvajte u ključaloj vodi minut, pa prebacite u hladnu vodu minut. Svako testo kuvajte odvojeno i skuvajte samo 7 komada. Stavite prvu skuvanu koru u tepsiju, pa pospite sa malo istoljenog putera. Neka kora bude malo izgužvana. Tako poređajte 3 kore i svaku prelijte sa puterom. Sve sireve izrendajte i pomešajte, pa sipajte preko. Ređajte kora, pa sir dok ne utrošite materijal. Svaku prelijte sa puterom. Poslednja treba da bude kora koju niste skuvali (nju ne prelivajte). Isecite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus