Svi obožavamo gibanicu, ali sada probajte da napravite pitu sa 3 vrste sira i sa korama koje ste prvo skuvali. Nije uopšte komplikovano, samo treba da umesite testo i da kuvate minut u ključaloj vodi, pa da prebacite minut u hladnu vodu. Onda filujete sirom i dobijate najsočniju pitu do sada. Raspada se u ustima, a svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. 

Sastojci:

Za testo:

  • 6 jaja 
  • 50 ml vode 
  • 1 kašičica soli 
  • 650 g brašna 

Za punjenje:

  • 300 g ovčijeg sira 
  • 300 g mocarele 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 150 g istopljenog putera

Priprema:

Umutite jaja i so. Zatim dodajte vodu i brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 10 minuta. Podelite testo na 8 delova i svako oblikujte u lopticu. Razvucite testo baš tanko, pa kuvajte u ključaloj vodi minut, pa prebacite u hladnu vodu minut. Svako testo kuvajte odvojeno i skuvajte samo 7 komada. Stavite prvu skuvanu koru u tepsiju, pa pospite sa malo istoljenog putera. Neka kora bude malo izgužvana. Tako poređajte 3 kore i svaku prelijte sa puterom. Sve sireve izrendajte i pomešajte, pa sipajte preko. Ređajte kora, pa sir dok ne utrošite materijal. Svaku prelijte sa puterom. Poslednja treba da bude kora koju niste skuvali (nju ne prelivajte).  Isecite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.