Kada mesimo pogaču ili hleb možemo da kombinujemo različite vrste brašna. Tako će testo biti i lepše i ukusnije, a kada dodamo pavlaku ili kiselu vodu biće još mekše i vazdušastije. Ali da sli ste probali da dodate đumbir u testo? Ukoliko niste obavezno probajte, pogača će vam biti savršeno ukusna i mirisna.
Sastojci:
- 100 g speltinog brašna
- 100 g raženog brašna
- 50 g integralnog ječmenog brašna
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml kisele vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice đumbira
- 2 kašičice praska za pecivo
Priprema:
Zamesite lepljivo testo od svih sastojaka, osim praška za pecivo, pa ostavite da odmori na sobnoj temperaturi par sati. Premesite ga sa praškom za pecivo. Pospite radnu površinu brašnom pa oblikovati pogaču.Pogaču staviti u tepsiju br 24 nauljenu i brašnom posutu, isto i pogaču pobrašniti pa izbockati viljuškom, i ubaciti u rernu zagrejanu na 230 stepeni. Čim ubacite pogaču, smanjiti temperaturu rerne na 200 stepeni i peci oko 30 minuta.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem