Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA POGAČA SA PAVLAKOM I 3 VRSTE BRAŠNA: Izuzetno mekano testo sa sastojkom koji će vas iznenaditi

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite ovu mekanu pogaču sa pavlakom i 3 vrste brašna.

Recept za pogaču sa pavlakom.jpg Izvor: Tanja Đorđević

Kada mesimo pogaču ili hleb možemo da kombinujemo različite vrste brašna. Tako će testo biti i lepše i ukusnije, a kada dodamo pavlaku ili kiselu vodu biće još mekše i vazdušastije. Ali da sli ste probali da dodate đumbir u testo? Ukoliko niste obavezno probajte, pogača će vam biti savršeno ukusna i mirisna.

Sastojci:

  • 100 g speltinog brašna
  • 100 g raženog brašna
  • 50 g integralnog ječmenog brašna
  • 100 ml kisele pavlake
  • 100 ml kisele vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 2 kašičice praska za pecivo

Možda će vas zanimati

Priprema:

Zamesite lepljivo testo od svih sastojaka, osim praška za pecivo, pa ostavite da odmori na sobnoj temperaturi par sati. Premesite ga sa praškom za pecivo. Pospite radnu površinu brašnom pa oblikovati pogaču.Pogaču staviti u tepsiju br 24 nauljenu i brašnom posutu, isto i pogaču pobrašniti pa izbockati viljuškom, i ubaciti u rernu zagrejanu na 230 stepeni. Čim ubacite pogaču, smanjiti temperaturu rerne na 200 stepeni i peci oko 30 minuta.

Recept poslala Tanja Đorđević

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti