Kada mesimo pogaču ili hleb možemo da kombinujemo različite vrste brašna. Tako će testo biti i lepše i ukusnije, a kada dodamo pavlaku ili kiselu vodu biće još mekše i vazdušastije. Ali da sli ste probali da dodate đumbir u testo? Ukoliko niste obavezno probajte, pogača će vam biti savršeno ukusna i mirisna.
Sastojci:
- 100 g speltinog brašna
- 100 g raženog brašna
- 50 g integralnog ječmenog brašna
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml kisele vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice đumbira
- 2 kašičice praska za pecivo
Priprema:
Zamesite lepljivo testo od svih sastojaka, osim praška za pecivo, pa ostavite da odmori na sobnoj temperaturi par sati. Premesite ga sa praškom za pecivo. Pospite radnu površinu brašnom pa oblikovati pogaču.Pogaču staviti u tepsiju br 24 nauljenu i brašnom posutu, isto i pogaču pobrašniti pa izbockati viljuškom, i ubaciti u rernu zagrejanu na 230 stepeni. Čim ubacite pogaču, smanjiti temperaturu rerne na 200 stepeni i peci oko 30 minuta.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus