Domaći hleb je uvek bolji nego kupovni, a još jedna prednost je što uvek može da se jede vruć. Lako se mesi, pa pekara više neće biti vaš izbor. U ovaj hleb ide i feta sir, koji možete da izbacite, ali on mu daje poseban šmek. Možete da poslužite sa ajvarom

Sastojci:

  • 800 g brašna 
  • 25 g kvasca 
  • 2 jajeta 
  • 400 ml toplog mleka 
  • 100 ml tople vode 
  • 200 g otopljenog putera 
  • 1 kašičica soli 
  • 20 g šećera 
  • 300 g feta sira 

Priprema:

Mleko pomešajte sa vodom, pa dodajte šećer i 1 jaje. Promešajte, pa sipajte 300 g prosejanog brašna. Lepo sjedinite, pokrijte i ostavite 20 minuta. Dodajte so, 150 g istopljenog putera, promešajte, pa dodajte izdrobljenu fetu i ostatak brašna. Umesite testo, pa ga prebacite u tepsiju koju ste premazali sa istopljenim puterom (20g), a još 20 g putera premažite preko testa. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta. Umutite jaje sa još 10 g otopljenog putera, pa testo malo zasecite nožem i premažite sa jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 50 minuta. Pečen hleb premažite puterom.