Domaći hleb koji nije teško umesiti je san svake domaćice. Testo se lako i brzo mesi, a posle samo treba da ga ostavite da odmori. Premažite aromatičnim prelivom od maslinovog ulja, belog luka, parmezana i peršuna, pa ispecite u rerni. Možete da jedete sa maslacem ili krem sirom. Poslužite i sa jogurtom za bogatiji ukus.
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml tople vode
- 1 kašičica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 25 ml ulja
- 450 g brašna
Za preliv:
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- malo soli
- svež peršun
- 20 g parmezana
Priprema:
U vodi rastopite kvasac i šećer. Zatim dodajte so i ulje. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Zatim premesite i oblikujte krug. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmori 15 minuta. na hlebu napravite kvadrate. Pomešajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, seckani peršun i parmezan. Premažite preko hleba. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem