Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AROMATIČNI HLEB KOJI SE PEČE MANJE OD POLA SATA: Ukus bolji od pice, a priprema lakša od proje

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Umesite hleb bolje od pekara sa ovim jednostavnim receptom.

Hleb .png Izvor: Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Baking Recipes

Domaći hleb koji nije teško umesiti je san svake domaćice. Testo se lako i brzo mesi, a posle samo treba da ga ostavite da odmori. Premažite aromatičnim prelivom od maslinovog ulja, belog luka, parmezana i peršuna, pa ispecite u rerni. Možete da jedete sa maslacem ili krem sirom. Poslužite i sa jogurtom za bogatiji ukus.  

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml tople vode 
  • 1 kašičica kvasca 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 25 ml ulja 
  • 450 g brašna 

Za preliv:

  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 3 čena belog luka 
  • malo soli 
  • svež peršun 
  • 20 g parmezana 

Možda će vas zanimati

Priprema:

U vodi rastopite kvasac i šećer. Zatim dodajte so i ulje. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Zatim premesite i oblikujte krug. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmori 15 minuta.  na hlebu napravite kvadrate. Pomešajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, seckani peršun i parmezan. Premažite preko hleba. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti