Ćevapi ne mogu da se zamisle bez somuna, a umesto da ih kupujete kod kuće ih napravite još ukusnije. Predlažemo vam da isprobate i turski recept koji će vas oduševiti. Priprema nije komplikovana, sve što treba jeste da umesite testo, a zbog jogurta ovaj somun će biti neverovatno mekan. Vruć somun niko neće odbiti, a možete da ga služite i za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 400 ml tople vode
- 400 g jogurta
- 1 kašičica soli
- 15 g suvog kvasca
- 50 g putera
Recept za somun lepinje:
U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svakog dodavanja mešajte. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte u krug veličine dna tiganja. Ispecite somune u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom.
Pročitajte i ovo: Ovako hleb prave najbolji pekari
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem