Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOMUN PO TURSKOM RECEPTU: Vazdušaste lepinje koje su odlične uz domaće ćevape i kajmak

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Mekani somun je odličan za početak dana, ali i da u njega stavite par ćevapa, malo luka i ako želite kajmaka.

Somun lepinja.jpg Izvor: Printscreen/YT/Cookist wow

Napravite kod kuće domaći somun lako i jednostavno. Potrebni su vam osnovni sastojci i malo truda. Somun je najlepši kada se jede vruć sa kajmakom i malo paradajza. Ali, i kada u njega stavite ćevape. Može da bude i ručak, ali i večera i doručak. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 400 ml tople vode
  • 400 g jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 15 g suvog kvasca
  • 50 g putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svako dodavanja mešaje. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte na krug veličine dna tiganja. Ispecite u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti