Ćevapi ne mogu da se zamisle bez somuna, a umesto da ih kupujete kod kuće ih napravite još ukusnije. Predlažemo vam da isprobate i turski recept koji će vas oduševiti. Priprema nije komplikovana, sve što treba jeste da umesite testo, a zbog jogurta ovaj somun će biti neverovatno mekan. Vruć somun niko neće odbiti, a možete da ga služite i za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 400 ml tople vode
- 400 g jogurta
- 1 kašičica soli
- 15 g suvog kvasca
- 50 g putera
Recept za somun lepinje:
U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svakog dodavanja mešajte. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte u krug veličine dna tiganja. Ispecite somune u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom.
Pročitajte i ovo: Ovako hleb prave najbolji pekari
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus