Ćevapi ne mogu da se zamisle bez somuna, a umesto da ih kupujete kod kuće ih napravite još ukusnije. Predlažemo vam da isprobate i turski recept koji će vas oduševiti. Priprema nije komplikovana, sve što treba jeste da umesite testo, a zbog jogurta ovaj somun će biti neverovatno mekan. Vruć somun niko neće odbiti, a možete da ga služite i za doručak, ručak i večeru. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 400 ml tople vode
  • 400 g jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 15 g suvog kvasca
  • 50 g putera

Recept za somun lepinje:

U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svakog dodavanja mešajte. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte u krug veličine dna tiganja. Ispecite somune u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom. 

Pročitajte i ovo: Ovako hleb prave najbolji pekari

BONUS VIDEO: 

Hleb punjen sirom YouTube/table diary

Izvor: StvarUkusa