Lisnato pecivo sa slaninom i sirom služeno uz sos od omiljenih namirnica nestaće sa tanjira za nekoliko sekundi.

Ko još može da odoli mekanom lisnatom pecivu? Pogotovo kad se primamljiv miris proširi celom kućom. Lisnato pecivo punjeno slaninom, sirom i brokolijem perfektno ide uz sos od luka, majoneza i kečapa. Odličan predlog za doručak ili večeru kom će se posebno obradovati najmlađi ukućani. Ukoliko niste ljubitelj, možete izbaciti brokoli, ali je u svakoj varijanti sjajnog ukusa.
Sastojci:
- 700 g lisnatog testa
- 100 g putera
- 200 g krem sira
- 300 g brokolija
- 100 g dimljene slanine
- 100 g čedar sira
- Za umak:
- 30 g maslaca
- 1 crni luk
- 10 g šećera
- 100 g majoneza
- 50 g kečapa
- 10 ml soja sosa
- 10 g svežeg peršuna
- 10 g mladog luka
- 1 krastavac
- 20 g senfa
Recept za lisnato pecivo sa slaninom i sirom:
Premažite lisnato pecivo otopljenim puterom, pa isecite na dva jednaka dela i preklopite jedan preko drugog. Premažite i preklopljenje delove puterom, pa podelite ponovo na dva dela i stavite ih jedan na drugi. Razvucite ih oklagijom u veći pravougaoni oblik, pa ponovo premažite puterom. Urolajte lisnato pecivo, pa isecite na 12-13 komada. Rukom spljoštite sredinu, tako da se formira udubljenje. Iseckajte brokoli, propržite slaninu, pa oba sastojka pomešajte sa izrendanim čedar sirom. Sve dobro promešajte. Po kašiku nadeva sa slaninom stavite u komad peciva, spojite ivice rukom tako da se formira oblik školjke. Ređajte peciva po plehu obloženom pek papirom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Otopite maslac u tiganju, pa dodajte isekcan mladi luk. Propržite dok ne poprimi zlatno-braon boju, pa u posudi pomešajte sa majonezom, kečapom, iseckanim peršunom i krastavcem. Dodajte senf na kraju i dobro promešajte. Sos služite uz mekano lisnato pecivo punjeno sirom, slaninom i brokolijem. Ako ste ljubitelj ovakvih peciva, probajte i slatku varijantu -lisnato pecivo sa jabukama i džemom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.