Svi znamo da je najlakše otići u pekaru i kupiti pecivo. Ali domaće je uvek lepše, i sa ovim receptom zaboravićete na kupovno. Napravite sami lisnato pecivo sa jabukama i džemom od kajsije. Mekano, mirisno i puno fila oduševiće vas već na prvi zalogaj. Sastojke uglavnom imate kod kuće, zato obradujte ukućane vrućim i slatkim pecivom.

  • Sastojci:
  • 2 jabuke
  • 60 g šećera
  • cimet
  • sok od jednog limuna
  • 60 g džema od kajsija
  • 1 pakovanje lisnatog testa 

Priprema:

Jabuku prvo oljuštite, uklonite jezgro i isecite je na kriške, a zatim na kockice. U šerpu dodajte šećer, cimet i limunov sok. Kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri, dobro otopite šećer uz povremeno mešanje. Kada se istopi dodati jabuku iseckanu na kockice, dodati džem od kajsija i sve izmešati da jabuka malo omekša na laganoj vatri nekoliko minuta. Isecite 6 kvadrata lisnatog testa, premažite ivice sa malo tečnosti za kuvanje jabuka i na njih stavite par kašičica smese od jabuka. Zatvorite pecivo na pola tako što ćete nežno prstima pritisnuti ivice. Viljuškom pritisnite bočne ivice kako biste ih dobro zatvorili. Pecite u rerni na 220°C 12 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE