Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LISNATO PECIVO SA JABUKAMA I DŽEMOM: Zaboravite na kupovno, napravite sami od sastojaka koje imate kod kuće (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Domaće pecivo je mnogo lepše od kupovnog.

 lisnato pecivo sa jabukama.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Svi znamo da je najlakše otići u pekaru i kupiti pecivo. Ali domaće je uvek lepše, i sa ovim receptom zaboravićete na kupovno. Napravite sami lisnato pecivo sa jabukama i džemom od kajsije. Mekano, mirisno i puno fila oduševiće vas već na prvi zalogaj. Sastojke uglavnom imate kod kuće, zato obradujte ukućane vrućim i slatkim pecivom.

  • Sastojci:
  • 2 jabuke
  • 60 g šećera
  • cimet
  • sok od jednog limuna
  • 60 g džema od kajsija
  • 1 pakovanje lisnatog testa 

Priprema:

Jabuku prvo oljuštite, uklonite jezgro i isecite je na kriške, a zatim na kockice. U šerpu dodajte šećer, cimet i limunov sok. Kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri, dobro otopite šećer uz povremeno mešanje. Kada se istopi dodati jabuku iseckanu na kockice, dodati džem od kajsija i sve izmešati da jabuka malo omekša na laganoj vatri nekoliko minuta. Isecite 6 kvadrata lisnatog testa, premažite ivice sa malo tečnosti za kuvanje jabuka i na njih stavite par kašičica smese od jabuka. Zatvorite pecivo na pola tako što ćete nežno prstima pritisnuti ivice. Viljuškom pritisnite bočne ivice kako biste ih dobro zatvorili. Pecite u rerni na 220°C 12 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti