Jesen miriše na poslastice sa jabukama, bundevom i kestenjem. Postoji toliko načina da spremite poslastice sa ovim namirnicama, a mi vam donosimo recept za neodoljive korpice sa jabukama i džemom. Ako volite mafine ili lenju pitu, ovom slatkom pecivu nećete moći da odolite. Umesite testo, napunite domaćim džemom, ako imate i nafilujete prženim jabukama. Cela kuća će mirisati na vanilu, jabuke i cimet - sastojke bez kojih ne možemo da zamislimo hladnije vreme. 

  • Sastojci:
  • 2 jabuke
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika putera
  • malo cimeta
  • džem od kajsije 
  • šećer u praju 
  • Za testo: 
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 8 g vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 50 g ulja
  • 5 g praška za pecivo
  • 200 g brašna

Priprema:
Jabuke oljuštite, izvadite semenke i iseckajte sitnije. U tiganju istopite puter, pa sipajte šećer i stavite jabuke. Pospite cimetom i kratko propžite. Jaje umutite sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa umesite testo. Razvucite ga na pobrašnjenoj površini i okruglim većim kalupom pravite oblikte. Uzmite kalup za mafine pa krugove utisnite u svaki otvor. Treba da pokrije dno i ivice. Napunite džemom, a onda i proprženim jabukama. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE