Sitni kolači su ukras svake trpeze, a ako su pritom ukusni i lako se prave onda su pun pogodak. Ako ove godine pripremate slavu i želite nešto novo, isporbajte recept za sitne kolače sa urmama i kikirikijem prelivene čokoladom za koje će vam biti potrebno manje od pola sata. Odlično su posluženje i kada vam se najave gosti. 

  • Sastojci:
  • 300 g urmi 
  • 200 g kikirikija 
  • 100 g bele čokolade
  • malo susama 
  • crna čokolada 

Priprema:
Urme potopite 10 minuta u vrelu vodu. Kikiriki usitnite u blenderu, pa dodajte urme kojima ste izvadili koštice. Dobro sjedinite smesu u blenderu i podelite je na tri dela. Oblikujte tri tanja valjka, uvaljajte u susam i stavite na pek papir. Po sredini svakog valjka napravite udublenje u koje ćete sipati istopljenu belu čokoladu, koju ste sipali u kesu za zamrzivač i isekli manju rupu. Preko bele čokolade istopljenom crnom čokoladom, koju ste sipali u kesu za zamrzivač i isekli malu rupu, napravite trake sa razmakom i onda po sredini pređite čačkalicom da se oblikuje šara. Stavite u zamrzivač na 5 minuta i isecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE