Koh je starinska poslastica koja se sprema od jeftinih namirnica. Jugoslovenske domaćice su ga često spremale jer su sve potrebne sastojke već imale u frižideru. Nekada je bio popularan isto kao i palačinke, ali danas ga ljudi sve manje spremaju. Ako niste do sada probali, onda obavezno napravite koh natopljen mlekom i saznajte zašto je cela Jugoslavija obožavala ovaj jednostavan kolač.
- Sastojci:
- 7 jaja
- 7 kašika brašna
- 7 kašika griza
- 7 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- oko 1 l mleka
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte griz i prosejano brašno. Sjedinite mikserom. Belanca umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, pa lagano dodajte u žumanca i sjedinite varjačom. Sipajte u tepsiju i stavite da se peče na 180°C dok ne porumeni. Izvadite i vruć koh prelijte mlekom. Ohladite na sobnoj temepraturi i da mleko lepo upije.
Napomena: Ne sipajte odmah ceo litar mleka, nego polovinu, pa kada upije vidite da li treba da se dodaje. Kolač malo treba da pliva u mleku.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus