Kolači sa keksom spadaju u poslastice koje se jednostavno i brzo prave i ne zahtevaju neko posebno kulinarsko umeće. Pripremite ovaj lagan i ukusan kolač sa podlogom od keksa, filom od sita i voćem na vrhu za manje od pola sata i uživajte. Kremast i neodoljiv - morate probati.
- Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- 200 g krem sira
- 60 g šećera
- pola kašičice arome vanile
- 1 jaje
- 150 ml slatke pavlake
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 150 g bobičastog voća
Priprema:
Keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite na dno četvrtastog kalupa, koji ste obložili papirom za pečenje. Krem sir, šećer i aromu vanile umutite žicom ili mikserom. Dodajte jaje pa sve opet umešajte. Sipajte slatku pavlaku pa sjedinite. Dodajte kašiku skroba, promešajte pa dobijeni fil sipajte preko keksa. Odozgo poređajte bobičasto voće. Pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus