Pred vama je jedan od najlepših kolača sa jabukama.Priprema se lako, samo smućkate sve sastojke i ispečete. Po želji, kolač možete preliti čokoladnom glazurom i dati mu dodatnu sočnost.
Sočan, lagan, neodoljiv - morate probati.
Sastojci:
- 200 g ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- pola šolje ulja
- pola šolje ovsenih pahuljica
- 4 jabuke
- sok od pola limuna
- 1 kašičica cimeta
- 30 ml likera ili limončela po izboru
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 šolja badema ili oraha
- 1 čokolada bez šećera + 1 kašika ulja
Priprema:
200 g ovsenih pahuljica usitnite u blenderu ili secku. Prebacite u činiju pa dodajte mleko, promešajte i ostavite da deluje 15 minuta. za to vreme umutite jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi. Sipajte ulje pa mutite još malo. Sada dobijenu smesu dodajte smesi od pahuljica i mleka i dobro promešajte. Dodajte još pola šolje ovsenih pahuljica i dobro sjedinite pa opet ostavite da deluje 15 minuta.
Jabuke isecite na kockice, stavite u činiju i poprskajte sokom od pola limuna da ne potamne. Zatim tu polovinu limuna sa korom iseckajte sitno i dodajte jabukama. Preko sipajte cimet i liker pa promešajte.
U prethodnu smesu od pahuljica dodajte brašno, prašak za pecivo pa sjedinite. Na kraju sjedinite sve sa jabukama i dodajte seckane bademe ili orahe. Sipajte u kalup. Pecite sat vremena na 170 stepeni.
Kada je kolač pečen prelijte ga čokoladom koju ste istopili sa malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus