Jabuke su voćka koja se odlično slaže sa testom pa tako od nje možemo praviti različite pite, štrudle, kolače, mafine. Odlična je za šta god da se odlučite. Danas isprobajte recept za najmekše mafine sa ovom čudotvornom voćkom.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 400 g rendane jabuke
- 1 kašičica cimeta
- seckani orasi po želji
Priprema:
Mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Nastavite mućenje i postepeno dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dodajte izrendane jabuke i cimet, zatim umešajte varjačom i sipajte u kalup za mafine. Po želji možete da dodate i seckane orahe. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite šećerom u prahu i služite.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus