Pred vama je recept za jafa slatkiš u obliku tarta samo u domaćoj verziji. Za sve ljubitelje čoko oranž kombinacije ovo je pun pogodak. Korica od mlevenog keksa, sloj pomorandže, belog kremastog fila i na kraju glazura.

Sastojci:

Korica:

  • 300g mlevenog keksa
  • 120g putera
  • 100g crne čokolade
  • 50ml soka od pomorandže

Narandža sloj:

  • 1 krem puding bez kuvanja ukus vanila
  • 250ml soka od pomorandže
  • 3 kašike šećera u prahu

Maskarpone sloj:

  • 150g maskarpone sira
  • 100ml slatke pavlake
  • 60g šećera u prahu
  • 1 kremfix

Ganaš:

  • 100g crne čokolade
  • 120ml slatke pavlake

Priprema:

Za koricu istopiti čokoladu i puter, pomešati sa keksom, na kraju dodati sok i utapkati u tart kalup prečnika 30cm.
Za sloj od pomorandže u sok (ceđeni ili kupovni) dodati puding bez kuvanja i šećer i mutiti par minuta po uputstvu na kesici. Rasporediti preko korice i odložiti u frižider na 1h.
Za maskarpone sloj mikserom umutiti maskarpone i šećer, zasebno umutiti slatku pavlaku ako je mlečna, ako je biljna samo je umutiti sa maskarponeom i na kraju dodati i kremfix.
Maskarpone zatim rasporediti preko pomorandže, ovo je najteži deo jer je sloj od pomorandže jako mekan pa treba raditi vrlo pažljivo.
Nakon toga zagrejati slatku pavlaku, vruću je preliti preko čokolade i ostaviti da stoji par minuta. Zatim promešati i preliti preko tarta. Odložiti u frižider na 3h.

Izvor: Slatka domaćica

Jaffa krem tart

Ukus je inspirisan jaffa dezertom iz frižidera a ja sam to prevela u oblik tarta što se ispostavilo kao odlična ideja jer je baš baš dobro ispalo, zapravo, onako kako sam zamislila.
Želela sam čokoladnu keks koricu, sloj kremaste pomorandže koja nije želatin, beli kremasti fil i završni sloj od crne čokolade. Dakle jaffa dezert u obliku tarta samo u domaćoj verziji i po mom mišljenju mnooogo bolje. Nisam preveliki ljubitelj čoko oranž kombinacije ali ovo mi se jako dopalo!!

P.S. Tart kalupi sa odvojim dnom kao i poslastičarska špatula dostupni su u @slatkadomacica.shop

Korica:
- 300g mlevenog keksa
- 120g putera
- 100g crne čokolade
- 50ml soka od pomorandže

Narandža sloj:
- 1 Dr.Oekter krem puding bez kuvanja ukus vanila
- 250ml soka od pomorandže
- 3 kašike prah šećera

Maskarpone sloj:
- 150g maskarpone sira
- 100ml slatke pavlake
- 60g prah šećera
- 1 kremfix

Ganaš:
- 100g crne čokolade
- 120ml slatke pavlake

Priprema:
1. Za koricu istopiti čokoladu i puter, pomešati sa keksom, na kraju dodati sok i utapkati u tart kalup prečnika 30cm.
2. Za sloj od pomorandže u sok (ceđeni ili kupovni) dodati puding bez kuvanja i šećer i mutiti par minuta po uputstvu na kesici. Rasporediti preko korice i odložiti u frižider na 1h.
3. Za maskarpone sloj mikserom umutiti maskarpone i šećer, zasebno umutiti slatku pavlaku ako je mlečna, ako je biljna samo je umutiti sa maskarponeom i na kraju dodati i kremfix.
4. Maskarpone zatim rasporediti preko pomorandže, ovo je najteži deo jer je sloj od pomorandže jako mekan pa treba raditi vrlo pažljivo.
5. Nakon toga zagrejati slatku pavlaku, vruću je preliti preko čokolade i ostaviti da stoji par minuta. Zatim promešati i preliti preko tarta. Odložiti u frižider na 3h.