Neverovatan kolač koji se pravi u tetrapaku. Bez pečenja, samo se poređaju piškote, zatim se sipa puding od vanile, a onda se doda i jafa keks. Ovo savršenostvo od kolača se na kraju ukrasi istopljenom belom i crnom čokoladom i eto poslastice koju niko neće moći da odbije.
Sastojci:
- 100 g piškota
- 200 ml kafe
- 600 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g jafa keksa
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Uzmite tetrapak od litarskog mleka i isecite jedan kraj, properite vodom. Po dnu poređajte piškote umočene u kafu. U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte gotov puding, pa sjedinite mikserom. Sipajte preko piškota. Ostavite u frižideru pola sata. Poređajte jafu preko, prelijte sa otopljenom crnom i belom čokoladom, pa vratite u frižider na 3 sata. Izvadite iz tetrapaka i ukrasite ivice kolača sa seckanim kikirikijem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus